Merită să faci master? În domeniu sau nu?

Salut,

După cum am menționat și în titlu, merită să faci master? Dacă da, merită să-l faci pe același domeniu sau nu? De menționat că sunt la Informatică Economică și m-am gândit să merg mai departe pe baze de date sau pe marketing/management. Ce păreri aveți? Voi ați merge tot în domeniu sau ați merge pe ceva nou?

Mulțumesc frumos.

1 Like

Sa pun intrebarea ceva mai general: ‘merita sa inveti?’

3 Likes

si altele nenumarate pe tema asta

1 Like

Da, merita.

E mai aiurea daca inca nu ti-e clar ce vrei sa faci in viitor, dar poate de ajuta masterul. Daca inca nu ti-e clar ce sa alegi baze de date sau MK… eu cred ca ai nevoie sa te gandesti un pic mai serios la toata treaba asta

2 Likes

De baze de date va fi mereu nevoie, iar datele stocate de companii sunt tot mai multe/complexe.

Management… are sens cand e o facultate cu nume greu in spate si/sau cunosti foarte multi (viitori) manageri de top prin intermediul ei. Altfel exista o gramada de carti pe tema asta ce le poti citi si in timpul liber.

1 Like

‘Gramada de carti’ exista in orice domeniu.

Motivatie sa le citesti nu exista in mod necesar, cum poate nu exista nici capacitatea de a selecta cartile bune din mormanul de gunoi.

Pentru ca o gramada de carti nu sunt neaparat foarte bune.

2 Likes

Vorbim totusi de un (viitor) absolvent de stiinte economice, ce sigur a avut cel putin un curs de management dealungul licentei, nu ii e total strain domeniul.

Crezi ca ar iesi mai castigat urmand masterul in management in locul celui de baze de date + carti despre management? Nu-i ca si cum a 2-a zi sar toti cu ofertele de posturi de manageri.

1 Like

Ca sa citez un subtitlu din cartea de operatori kubernetes, “stateful is hard”. Nu prea se poate doar cu masterul, dar pune bazele corect, fara de care nu prea poti continua sa te perfectionezi.

3 Likes

Ce bine ar fi daca am putea ghici viitorul.

Cum nu-l putem, cand e vorba de detalii de-astea, ne mai orientam si dupa ce ne place sau dupa impresii. Gresite sau nu, dar de preferinta nu ale altora, ca sa nu avem pe cine da vina daca nu iese cum s-a planificat.

1 Like