Editorul de text / IDE folosit

Ma mir ca inca n-a pornit discutia asta. Deci, ce editor folositi?
Incep eu cu Sublime Text.

2 Likes

Sublime Text 3 si eu
(fa un poll)

Am incercat Brackets, PHP Storm, Nodepad++ (demult), Eclipse.

Pai mai există altceva în afară de Sublime? :sunny:

2 Likes

PHP Storm primeste feedback pozitiv in ultimul timp. Si prefer Brackets cand fac editare de design ca merge ok cu el LiveReload. Pe Sublime Text 3 e stricat pluginul de cateva luni.

1 Like

PHPStorm m-a facut sa cred din nou in IDE :slight_smile:

5 Likes

Tot Sublime Text folosesc si eu.
Inainte de el am folosit Komodo Edit care este destul de ok. Am renuntat la el pentru ca plugin-urile erau cam putine, insa din unele puncte de vedere mi-a placut mai mult decat Sublime (ex: code inteligence).
Am incercat si Brackets, insa mi s-a parut ca se misca un pic cam greu.

Am folosit Sublime Text pana acum vreo luna.

Am trecut pe phpStorm si chiar sunt placut surprins. Cum a zis si @Catalin_Banu - te face sa iti recapeti increderea in IDEs.

Sublime e superb, dar parca atunci cand lucrezi pe un framework, simti ca totusi are ceva minusuri (integrare, auto-complete avansat, …)

Proiecte mari PhpStorm, restul Sublime. Și acum mult timp NetBeans, Geany pe Ubuntu și Notepad2 sub Windows.

Eu lucrez cu PHPSTORM de prin 2011 si este incredibila evolutia lui. De la integrarea git, terminal, vagrant pana la refactoring , etc.

2 Likes

Or primi ei feedback pozitiv în ultimul timp, dar are câteva chestii un pic aiurea:

  • faptul că nu pot sări direct de la tab-ul 1 la tab-ul 5 apoi la tab-ul 8 mi se pare extrem de neproductiv
  • mi se pare mult prea lent comparativ cu sublime (este un mic delay până se deschide un fișier; sigur, nu e ceva vital, dar devine enervant)
  • versiunea 8 - singura care știe de cursoare multiple - este buggy. Înțeleg că e EAP, dar totuși… este prea buggy și mi-a crăpat în toate cele cinci dăți când am încercat să-l folosesc (la intervale aleatorii, crash-uri nereproductibile)
  • folosește plugin-uri Java; nu am nimic cu limbajul, dar mi se pare foarte inaccesibil pentru un necunoscător al limbajului (comparativ, pentru sublime am putut scrie câteva plugin-uri - mici, ce-i drept - în python fără prea mari probleme, fără a instala suplimentar alte chestii șamd)
  • nu sunt capabili să ajusteze un fucking padding!

Sigur, Sublime are și el dezavantajele sale: fiind un editor generalist nu are code completion (iar singurul plugin care oferă asta este extrem de lent). Fiind dezvoltat de o singură persoană suferă de bus factor șamd.

Nu vreau sa te supar @iamntz, dar nu poti compara viteza cu un IDE care nu are code compleation.

De foarte mult timp lucrez in EAP si nu mi-a crapat de mai mult de 3-4 ori in ultimul an (atat linux cat si windows). Nu folosesc multple carets pentru ca nu mi-a intrat in reflex si pentru ca la variabile ai alternative.

In ceea ce priveste taburile nu stiu la ce te referi (semnul tab, sau switch-ul intre fisiere deschise).

Nu mă supăr când sunt contrazis :smile:

Tab-uri = fișierele deschise.

Nu am zis că Storm nu are și avantaje: intellisense, uneltele pentru refactor sau formatarea codului după anumite standarde (definite de tine sau predefinite, cum ar fi PSR, WordPress etc). Doar că, momentan, pentru ce prestez eu, Sublime este cel mai potrivit.

Sigur, aici este o discuție foarte delicată, fiecare având opinii foarte puternice despre editorul folosit (e un fel de Vim Vs Emac, tabs vs spaces etc)

Atât timp cât folosim toolurile ideale (din punctul fiecăruia de vedere) pe proiectele pe care lucrăm, bătaia între editoare e irelevantă :smile:

1 Like

Bataia nu este irelevanta. Eu am aflat de PhpStorm sau despre alte toole din astfel de discutii.

In ceea ce priveste fisierele deschise, folosesc optiunea de tasks si astfel tine numarul de fisiere deschise destul de mic.

Am tot încercat să fac un poll, dar aparent e buba în discourse… Habar n-am de ce :frowning:

HA! am crezut ca sunt eu incompetent.

Sa adaugi si Netbeans

Eu lucrez in principal cu PHP, mi-am legat Sublime la PHPCS, am mai pus un Linter si ceva code completion si nu ravnesc la nimic de pe phpstorm. Prefer simplitatea si rapiditatea lui Sublime.

as spune si eu de netbeans sau phpstorm (asta incepe sa-mi placa in eap). da alea nu-s editoare de text.

offtopic : @alescx - titlul a fost modificat. Multumim de atentionare. Pe viitor poti flaga un mesaj/subiect - asa vedem mai repede.